top of page
  • Foto van schrijverLisette van Leijenhorst

Wandelroute Oertijd, Lage Vuursche (10 km)


Naam

Wandelroute Oertijd

Beginpunt

Theehuis 't Hooge Erf, Lage Vuursche

Eindpunt

Theehuis 't Hooge Erf, Lage Vuursche

Lengte

10 km

Datum

23-2-2022

Vanwege het mooie weer hebben we besloten om vandaag een keer op de woensdagmiddag een stuk te gaan wandelen. We hebben gekozen voor de wandelroute Oertijd in Lage Vuursche, omdat dit niet zo ver bij ons vandaan is en deze wandeling ook een mooie afstand heeft van 10 km.

De route begint en eindigt bij Theehuis 't Hooge Erf in Lage Vuursche, naast het klimbos. Er is een groot parkeerterrein, dus je kunt de auto goed kwijt. De route wordt aangegeven met donkerblauwe plaatjes op paaltjes.


Vanaf de parkeerplaats loop je eerst een stuk langs het klimbos en over een pad voordat je op de 'echte' route komt. Ditzelfde stuk loop je aan het eind weer terug. Bij elkaar is dat ongeveer anderhalve kilometer. De route neemt je mee door de bossen bij Lage Vuursche en loopt voor een deel over Landgoed Pijnenburg. De wandelroute heet 'Oertijd', omdat je onderweg langs verschillende grafheuvels wandelt.

Deze wandeling is wel echt een klassieke boswandeling. Je loopt lekker door de bossen, maar daardoor is er qua landschap niet zo heel veel afwisseling. Wat wij als minpuntje hebben ervaren is dat je best wat stukken op of net naast een fietspad loopt. Het viel nu wel mee qua drukte, maar als het echt druk is met fietsers, dan is het niet zo relaxed wandelen, zeker niet met een hond. Verder viel het ons op dat er niet zo veel bankjes langs de route staan. Aan het begin hebben we er wel een paar gezien, maar later op de route kwamen we nog maar zelden een bankje tegen. Wel is het zo dat je ongeveer halverwege de route bij het plaatsje Lage Vuursche komt, daar zijn voldoende horecagelegenheden om even te pauzeren.

Wij hebben deze wandeling in februari gelopen. Mede door het slechte weer van de afgelopen dagen en weken, was het op sommige stukken erg modderig. Goed schoeisel in deze tijd van het jaar is dus zeker aan te raden. Onze hond Piet heeft juist enorm van al die blubber genoten!

Conclusie: Een prima boswandeling om lekker door de bossen bij Lage Vuursche te struinen. Wel jammer dat je toch wel regelmatig op/langs fietspaden loopt, waardoor je wat beter op moet letten (met een hond).


Recente blogposts

Alles weergeven