top of page
  • Foto van schrijverLisette van Leijenhorst

Wandelroute Leersumse Veld, Leersum (6 km)


Naam

Wandelroute Leersumse Veld

Beginpunt

De Veldschuur, Maarsbergseweg 18a, Leersum

Eindpunt

De Veldschuur, Maarsbergseweg 18a, Leersum

Lengte

6 km

Datum

6-3-2022

Dit keer weer een wat kortere wandeling van 6 km. Omdat het heerlijk zonnig, maar wel fris was wilden we een wandeling doen in een wat 'open' gebied. Daarom hebben we gekozen voor de wandelroute Leersumse Veld. De wandelroute start bij een ruim parkeerterrein. Wij waren er op een zondagmiddag met prachtig weer, dus het was best wel druk. Gelukkig hadden wij gelijk een plekje, maar het kan zijn dat je even moet wachten op een plek als het erg druk is. De route wordt aangegeven door een gele markering.


De route neemt je mee door een afwisselend gebied van bos, water en velden. Het begin van de route loop je voornamelijk over wat bredere, goed verharde paden. Ik heb begrepen dat dit ook een deel van een rolstoeltoegankelijke route is. Wat verderop loop je wel wat meer over smallere bospaadjes, maar over het algemeen loop je toch wel over de bredere 'hoofdroute'. Wij vinden dat zelf wel jammer, omdat er in het gebied voldoende smallere paden zijn, maar daar liep deze wandelroute niet overheen.

Het gebied rond het Leersumse Veld is heel mooi en afwisselend. Vanaf de wandelroute heb je regelmatig prachtige doorkijkjes naar het water. Onderweg kom je ook nog bij een uitkijkhutje. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht over het water. Het laatste stuk van de route wandel je over een pad dwars door het veld heen.


Onderweg zijn er voldoende bankjes om even te pauzeren. Verder zijn de paden over het algemeen goed verhard, waardoor het lekker makkelijk wandelt. De wandelroute loopt ook echt wel over bospaden, je hoeft geen stukken langs de weg te lopen, wat erg prettig is. Er is een klein stuk waar je langs een fietspad loopt. Daar loopt ook een ruiterpad, dus dat is even opletten voor fietsers en paarden.

Conclusie: Het is een prachtig gebied met afwisselende landschappen. De wandelroute zelf had nóg mooier kunnen zijn als er iets meer van de 'hoofdroute' was afgeweken en er voor wat smallere paden was gekozen.


Recente blogposts

Alles weergeven