top of page
  • Foto van schrijverLisette van Leijenhorst

Trage Tocht Garderen (14 km)


Naam

Trage Tocht Garderen

Beginpunt

Bushalte Bakkerstraat, Garderen

Eindpunt

Bushalte Bakkerstraat, Garderen

Lengte

14 km

Datum

5-5-2022

Ook op deze mooie Bevrijdingsdag zijn we er weer lekker op uit getrokken voor een mooie wandeling. Dit keer de Trage Tocht Garderen, van 14 km.


Deze wandeling is er één in de serie van Trage Tochten en die zijn niet gemarkeerd. Je kunt vanaf Wandelzoekpagina de GPX en routebeschrijving downloaden. Meer informatie over de Trage Tochten kun je hier vinden.

De wandeling start officieel bij bushalte Bakkerstraat in Garderen. De auto zou je kunnen parkeren bij de kerk (pal tegenover de bushalte), alleen was dat bij ons nog wel een dingetje. De parkeerplaats bij de kerk was al vol, dus moesten we elders in het dorp een plekje zoeken. We wilden hem niet in een woonwijk voor iemands deur parkeren, en op meerdere plekken staan ook bordjes dat parkeren alleen voor bewoners is. Uiteindelijk hebben we de auto geparkeerd bij een school aan de Doctor H.C. Bosstraat (vlakbij de Coop supermarkt). Daar stond de auto ook prima, want hij stond nu precies op de route en vanaf hier liepen we zo een bospaadje in. Je zou de auto ook kunnen parkeren aan parkeerplaats 'de Duinen' iets ten noorden van Garderen. Dat is zo'n parkeerplaats in het bos.

Deze Trage Tocht is een mooie en afwisselende wandeling. Tijdens de route kom je verschillende landschappen tegen en het grootste deel van de route is onverhard en lekker door de natuur. De wandeling begint met een heel mooi stuk door 't Speulderbos. Dit is een prachtig stuk met ook best wat hoogteverschillen. Je waant je hier net even in het buitenland.

De route loopt verder langs velden, bosranden en stukken bosgebied. Middenin de wandeling zitten een paar flinke rechte stukken. Tegen het einde van de wandeling kom je nog langs en door mooie heidegebieden. Het laatste stuk naar Garderen toe loop je nog een flink stuk langs een redelijk drukke weg.

Wij vonden dit een erg fijne wandeling. Lekker afwisselend en mooie landschappen. Het eerste gedeelte door 't Speulderbos was wel vrij druk, ook met (loslopende)honden. Dat was voor ons en Piet wat minder fijn. Piet is nog steeds best onzeker als het gaat om andere honden, dus zeker met loslopende honden moeten we goed opletten. Maar daarna liepen we heerlijk rustig en was er letterlijk geen hond meer te zien. De route is grotendeels onverhard en loopt veelal door natuurgebieden of over rustige weggetjes. Alleen het laatste stuk naar Garderen toe loop je een flink stuk langs een wat drukkere weg. Dat was eigenlijk wel jammer en zonde van de mooie wandeling. Wanneer dat laatste stuk ook wat meer binnendoor/onverhard was geweest, had dat de wandeling nóg mooier gemaakt.

Conclusie: Erg fijne en afwisselende wandeling, grotendeels door het bos. Minpuntje is het lange stuk langs de weg aan het eind.


Recente blogposts

Alles weergeven