top of page
  • Foto van schrijverLisette van Leijenhorst

Trage Tocht Blaricum (10 km)


Naam

Trage Tocht Blaricum

Beginpunt

De Eendracht, Oude Naarderweg 2, Blaricum

Eindpunt

De Eendracht, Oude Naarderweg 2, Blaricum

Lengte

10 km

Datum

14-5-2022

Op een mooie zaterdag in mei zijn we erop uit getrokken voor een mooie wandeling in het Gooi: De Trage Tocht Blaricum van 14 km. We hadden dit keer gezelschap van mijn moeder die gezellig mee was.


Trage Tochten

Deze wandeling is er één in de serie van Trage Tochten en die zijn niet gemarkeerd. Je kunt vanaf Wandelzoekpagina de GPX en PDF routebeschrijving downloaden. Het belangrijkste van de Trage tochten is dat het echt wandelroutes zijn voor de liefhebbers van onverhard wandelen. Meer informatie over de Trage Tochten kun je hier vinden.

Mijn moeder liep gezellig mee

De route

De wandelroute start officieel bij Restaurant De Eendracht in Blaricum. Dit is een restaurant met een mooi terras aan de rand van de heide en het bos. Wij hebben er echter voor gekozen om te starten bij een parkeerplaats aan de Crailoseweg (ter hoogte van de Bussummerweg), zodat het gunstiger uitkwam qua lunch. Er is bij het officiële beginpunt voldoende parkeergelegenheid.

Vanaf onze parkeerplaats loop je het bos in via de 'Weg langs de Twaalf Schepsels'. Hier werden wij gelijk getrakteerd op een heus vogelconcert. Een mooi begin van de wandeling. Dwars door een camping liepen we verder door het bos, langs bosranden en dwars door de velden tot we op een gegeven moment bij de Tafelbergheide aankwamen. Wat een mooi stuk en wat een mooie kleuren. Moet je nagaan hoe het eruit zal zien wanneer de heide in bloei staat!

Na een 'rondje' over de Tafelbergheide en een doorkijkje/bezoekje aan de Tafelberg kwamen we aan bij Restaurant De Eendracht (het eigenlijke beginpunt van de route) waar we heerlijk even op het terras hebben gezeten om te lunchen.

Na onze pauze liepen we verder over de Blaricummerheide. Een mooi, afwisselend stuk met bos en heide. Na het oversteken van de Crailoseweg loop je nog een paar kilometer door bosgebied en langs de velden totdat we uiteindelijk weer bij de auto waren.

Algemene indruk

Wat een mooie, afwisselende wandeling in het Gooi! Je loopt door bos- en heidegebied, afgewisseld met wat stukken langs bosranden of velden. Wat wij ook heel fijn vonden is dat deze wandeling vrijwel alleen maar door de natuur gaat. Op twee plekken moet je even een drukke weg oversteken, maar verder kom je geen asfalt tegen. Van tevoren hadden we gelezen dat het in dit gebied vaak best wel druk is, vooral in het weekend. Wij vonden dat gelukkig wel meevallen. Op sommige plekken (vooral in de buurt van een parkeerplaats of horeca) was het wel wat drukker, maar zodra je een stuk loopt is het lekker rustig.

Conclusie: Fijne, afwisselende wandeling in de mooie natuur van het Gooi!


Recente blogposts

Alles weergeven