top of page
  • Foto van schrijverLisette van Leijenhorst

Het Pieterpad met Piet: etappe 9

Etappe 9: Van Hardenberg naar Ommen, 21 km


Op deze dag stond de mooie etappe van Hardenberg naar Ommen op het programma, een tocht van 21 km. We zijn in de ochtend met de auto naar Hardenberg gereden en vanaf daar gaan wandelen. Eerst nog even een extra stukje van het station naar het beginpunt van de route.

Etappe

Etappe 9: Hardenberg - Ommen

Afstand

21 km

Datum

31-5-2022

Gelijk nadat we het centrum van Hardenberg uit liepen begon het al mooi. Je loopt dan een heel stuk door het mooie Vechtdal. Na de bebouwde kom loop je zo de natuur in. We zagen aan de rand van het centrum nog een huis te koop staan, dus we waren heerlijk aan het dagdromen. Na een paar mooie kilometers door het Vechtdal kom je in Rheeze, waar wij even hebben gezeten bij de Rheezer Kamer voor een koffie met wat lekkers. Eigenlijk zou het vandaag niet eens open zijn vanwege het verwachte slechte weer, maar we konden gelukkig toch wat krijgen. De wandelaars en fietsers die na ons op het terras neerstreken werden ook gewoon vriendelijk geholpen.

Na Rheeze loop je vrij snel het bosgebied van het Diffelderveld/Boswachterij Hardenberg in, waar je een paar flinke rechte stukken tegenkomt. Na het laatste lange rechte stuk, kwamen we uit bij het toetjesbankje! We hadden hier al veel over gezien en gelezen, dus het was erg leuk om er dan zelf even te kunnen gaan zitten voor een pauze. Mét toetje uiteraard!

Het besef kwam dat we ook alweer halverwege deze mooie etappe waren. We zaten er lekker in, dus vol goede moed weer verder.

Na een stukje lopen kwamen we de Vecht weer tegen! Deze meandert mooi door het landschap. De rest van de wandeling was lekker afwisselend. Weer een stuk door het Vechtdal, maar ook door bosgebieden met wat hoogteverschillen en een gebied met zandverstuivingen (' De Sahara' ). Echt een prachtige etappe! Alleen het laatste stuk naar Ommen toe vonden wij wat jammer; een flink lang stuk over een fietspad langs een drukke weg.

Het weer viel gelukkig alles mee! Er werd een bewolkte, wat wisselvallige en frisse dag voorspeld met ook wat buien. Gelukkig is het de hele dag droog gebleven en heeft de zon meer geschenen dan dat het bewolkt is geweest. Een mooie dag dus. Aan het einde van de etappe hebben we nog heerlijk op het terras gezeten en geluncht bij Restaurant Ekkelenkamp.


Daarna het laatste stukje naar station Ommen gelopen en de trein gepakt naar Hardenberg, waar onze auto stond.


Leuk detail! Op de terugweg in de auto zagen we Erik Hulzebosch nog op skeelers langs flitsen.


Meer weten over het Pieterpad? Lees het hier! Er is ook een webshop, waar je o.a. de Pieterpad boekjes kunt bestellen.

Recente blogposts

Alles weergeven