top of page
  • Foto van schrijverLisette van Leijenhorst

Het Pieterpad met Piet: etappe 8

Etappe 8: van Coevorden naar Hardenberg - 19 km


Na de lange etappe van gisteren waren in de ochtend onze spiertjes nog wat stijf en moesten we even inkomen. We zijn op het station van Gramsbergen op de trein gestapt naar Coevorden, een kort ritje van 5 minuten. Het Pieterpad loopt langs het station, dus we konden gelijk beginnen.

Etappe

Etappe 8: Coevorden - Hardenberg

Afstand

19 km

Datum

29-5-2022

We waren Coevorden nog niet goed en wel uit of Piet begon ineens tegen te sputteren. Hij bleef pontificaal staan waar hij stond en wilde geen stap meer verzetten. Zodra we een beweging maakten naar waar we vandaan kwamen (terug), wilde hij ineens wél die kant oprennen. Het was duidelijk dat hij er niet veel zin in had en terug wilde. We kennen dit soort gedrag ook wel van bij ons in de buurt, dan geeft hij ook heel goed aan waar hij heen wil en of hij een lang of kort rondje wil wandelen. Na wat aandringen ging hij wat mokkend toch mee, maar erg van harte ging het niet aan het begin. We zeiden al tegen elkaar dat we dan maar tot Gramsbergen (halverwege ongeveer) zouden lopen en dan terug naar het huisje. Maar, gaandeweg ging het toch beter en liep hij weer lekker mee. Het was duidelijk dat hij het steeds meer naar zijn zin kreeg en in Gramsbergen besloten we toch gewoon door te lopen tot Hardenberg.

Net na Coevorden kom je in een wat glooiend natuurgebiedje met de Drentse Poort, een kunstwerk van zwerfkeien op de grens van Drenthe en Overijssel. Verder hebben we onderweg heel veel windmolens gezien. Wat zijn die dingen groot van dichtbij! Net na de Drentse Poort loop je ook nog een heel stuk langs een immens groot zonnepanelenpark van 22 hectare groot. Tussen en onder de zonnepanelen door liepen schapen heerlijk te grazen. Verder kwamen we op deze dag op een aantal plekken de mooie Vecht tegen.

In Gramsbergen hebben we lekker even gezeten en geluncht bij bierbrouwerij Mommeriete en daarna gauw weer verder met de etappe voordat we ons nog zouden bedenken (we waren immers zo dichtbij ons huisje..). Vanaf Gramsbergen was het nog 9 km. De rest van de etappe bestond uit stukken langs en dwars over weilanden en velden en door het Engelandse bos. Nog even een korte stop voordat we langs het water over de dijk Hardenberg inliepen. We moesten nog een stukje extra lopen naar het station.

Het was een heel bewolkte dag vandaag met ook hier en daar een spatje regen. Maar gelukkig niet echt natgeregend. Het was wel fris voor de tijd van het jaar, zijn 13/14 graden.


Meer weten over het Pieterpad? Lees het hier! Er is ook een webshop, waar je o.a. de Pieterpad boekjes kunt bestellen.

Recente blogposts

Alles weergeven