top of page
  • Foto van schrijverLisette van Leijenhorst

Het Pieterpad met Piet: etappe 7

Etappe 7: Van Sleen naar Coevorden - 21 km


Vandaag weer een lekker lange etappe van dik 21 km van Sleen naar Coevorden. We hebben de auto laten staan vandaag en zijn met het Openbaar Vervoer naar Sleen gegaan.

Etappe

Etappe 7: Sleen - Coevorden

Afstand

21 km

Datum

28-5-2022

De dag begon met 20 minuutjes lopen vanaf ons huisje naar station Gramsbergen. Toen de trein naar Emmen en vanaf daar bus 29 naar Sleen. Op het station in Emmen zagen we al veel wandelaars en die namen ook allemaal bus 29 naar Sleen. Het leek wel een Pieterpad-shuttlebus, want behalve wandelaars zat er niemand anders in de bus.

In Sleen zijn we eerst even omgelopen naar de boom waar de Pieterpadmannetjes verkrijgbaar zijn en hebben er 2 gekocht. Nu horen we er echt bij!

Dit is een best wel afwisselende etappe met stukken bosgebied en gedeeltes door de velden. Ook is de etappe afwisselend qua ondergrond. van stukken over asfalt, zandwegen tot hele smalle bospaadjes. Daarnaast hebben we ook verschillende stukken langs het kanaal en andere watertjes gelopen.

In Dalerveel hebben we lekker geluncht bij café Boerhoorn. De hele tent zat vol met andere Pieterpad wandelaars, erg gezellig!

De laatste kilometers zaten we er wel een beetje doorheen, dus we waren blij toen we het station van Coevorden hadden bereikt. Vanaf daar was het weer een klein stukje (1 halte - 5 minuten) met de trein terug naar Gramsbergen.

Qua weer was het een echte ' vestje aan, vestje uit' dag. In de zon en uit de wind was het best warm, maar kwam de bewolking en liep je op het veld in de wind, was het weer fris.


Meer weten over het Pieterpad? Lees het hier! Er is ook een webshop, waar je o.a. de Pieterpad boekjes kunt bestellen.

Recente blogposts

Alles weergeven