top of page
  • Foto van schrijverLisette van Leijenhorst

Het Pieterpad met Piet: etappe 11

Etappe 11: Van Hellendoorn naar Holten, 16 km


Vandaag de etappe van Hellendoorn naar Holten. Een relatief korte (bijna 16 km), maar toch best pittige etappe met aardig wat klimmen en dalen.

Etappe

Etappe 11: Hellendoorn - Holten

Afstand

16 km

Datum

2-6-2022

Het openbaar vervoer van en naar Hellendoorn is niet optimaal en daardoor was de reis vandaag wat omslachtig. We hebben de auto geparkeerd bij het station van Wierden. Vanaf daar hebben we de trein naar Nijverdal gepakt en toen de buurtbus naar Hellendoorn. Vanaf daar konden we weer beginnen met wandelen.

Etappe 11 is een echte natuurwandeling, grotendeels onverhard. Geen lange stukken over de weg dus. Een mooie etappe door bos- en heidegebieden dwars over de Sallandse Heuvelrug. We konden ook wel goed merken dat we op de Sallandse Heuvelrug liepen, want het was de hele etappe regelmatig klimmen en dalen.

Vlak nadat je Hellendoorn uit bent loop je gelijk het bos in. Lekker door het bos en ook langs een schaapskooi en we merkten al dat we stiekem toch flink aan het klimmen waren. Op een gegeven moment kom je dan bij een mooi uitkijkpunt van de Noetselerberg. Wij hadden daar nog nooit van gehoord, maar het is er prachtig!

Vervolgens loop je eigenlijk de hele tijd op en neer door mooie bos- en heidegebied totdat je bij de Holterberg bent. Ook daar weer een mooi uitkijkpunt. Wat een mooie etappe is dit toch weer!

Een kleine 2 km voor het einde van de etappe zijn er verschillende horecagelegenheden te vinden. Wij hebben heerlijk op het terras gezeten bij Buitengewoon holten. Lekker geluncht en een ijsje gegeten. Je kunt hier ook (buitenom) naar het toilet, zonder dat je iets bestelt. Maar de ijsjes (en lunch) zijn wel de moeite waard, en er is een mooi terras.

Vanaf daar is het nog een kleine 2 km naar het eindpunt. Je loopt zo vanuit de natuur station Holten op.

Het was tijdens deze etappe heerlijk weer! zo'n 20 graden en lekker zonnig. Het was ook een heel mooie wandeling, echt lekker in de natuur. Het had zo een Trage Tocht kunnen zijn. Wat ons ook opviel was het grote aantal bankjes onderweg.

Recente blogposts

Alles weergeven