top of page
  • Foto van schrijverLisette van Leijenhorst

Het Pieterpad met Piet: etappe 10

Etappe 10: Van Ommen naar Hellendoorn, 21 km


Etappe 10 van het Pieterpad alweer! De etappe loopt van Ommen naar Hellendoorn en is 21 km lang. Een prachtige etappe, met voor ons wisselvallig weer.

Etappe

Etappe 10: Ommen - Hellendoorn

Afstand

21 km

Datum

1-6-2022

Onze tocht begon op het station van Ommen. De auto hebben we bij het station van Hardenberg gezet en we zijn toen met de trein naar station Ommen gereisd.

De etappe begint gelijk mooi! Vrij snel na het station loop je langs een bosrand met uitzicht op glooiende velden. Bij Besthmen loop je de bossen in en is het even aardig klimmen en dalen op de Besthemmerberg. Dit is een 33 meter hoge voorpost van de Sallandse Heuvelrug. Echt een mooi landschap!

De Besthemmerberg is inderdaad een voorpost, want er kwam nog meer! Het was duidelijk dat we inmiddels op de Sallandse Heuvelrug waren, want zeker tot aan Lemele was het flink klimmen en dalen. Eerst hebben we de Archemmerberg van 78 meter bedwongen, en kort daarna de Lemelerberg. Wij vonden dit stuk echt prachtig! Wij kennen dit soort landschap bijvoorbeeld van de Posbank bij Arnhem, maar dit doet er niet veel voor onder.

Onze volgende pauze hadden we al gepland bij café De Driesprong in Lemele en dat was maar goed ook! We waren nog maar net binnen of het begon te plenzen! Even op buienradar gekeken en het zou ongeveer een uur duren. Konden wij mooi even lunchen. goeie timing dus!


Na de lunch weer verder vooral door de velden totdat je bij het bosgebied van het Eelerberg en de Hellendoornsche berg bent.

Qua weer was het erg wisselvallig! Het ene moment liepen we heerlijk in het zonnetje, het andere moment kwamen de donkere stapelwolken en het volgende moment begon het te regenen. We hebben wel een paar buien op ons dak gekregen, maar gelukkig waren we tijdens de ergste regen binnen aan het lunchen.

De terugreis was wel een beetje omslachtig. Het openbaar vervoer is niet zo heel goed in Hellendoorn. Eerst moesten we vanaf Hellendoorn met een buurtbusje naar Nijverdal. Vanaf daar de trein naar Almelo en vanaf Almelo de trein naar Hardenberg, waar de auto stond. Tenminste, dat was de bedoeling. Toen we in de trein van Almelo naar Hardenberg zaten werd omgeroepen dat de trein niet verder ging dan Mariënberg. Dus daar moesten we eruit en overstappen op een andere trein naar Hardenberg.


Meer weten over het Pieterpad? Lees het hier! Er is ook een webshop, waar je o.a. de Pieterpad boekjes kunt bestellen.

Recente blogposts

Alles weergeven