top of page
  • Foto van schrijverLisette van Leijenhorst

Het Pieterpad met Piet: etappe 6 (deel 2)

Etappe 6 deel 2: Van Schoonoord naar Sleen - 14 km (schatting)


Onze nieuwe Pieterpad wandelweek is weer begonnen! De komende week gaan wij weer verschillende etappes lopen. Dit keer hebben we een huisje gehuurd in Gramsbergen op vakantiepark 't Hooge Holt, via leukstevakantiehuisjes.nl

Etappe

Etappe 6: Schoonoord - Sleen

Afstand

Ongeveer 14 km (schatting)

Datum

27-5-2022

's Ochtends hebben we eerst de auto vol geladen en toen zijn we vanuit Amersfoort naar Emmen gereden. Daar hebben we de auto geparkeerd bij de bioscoop en bus 21 gepakt naar Schoonoord waar we etappe 6 weer verder konden oppakken. Tijdens de laatste dag van onze vorige Pieterpad-week hebben we besloten om de etappe op te knippen. We pakken de draad dus weer op in Schoonoord. Vanaf Schoonoord moesten we nog even een stuk langs het Oranjekanaal lopen voordat we weer op de route waren.

Het eerste gedeelte van de wandeling was een leuke boswandeling door het Sleenerzand. Onderweg kom je hier ook langs het Pieterpadmonument en het vliegtuigmonument.

Het Pieterpadmonument is een monument ter ere van Bertje Jens en Toos Goorhuis-Tjalsma. Zij hebben het Pieterpad bedacht en uitgezet. Het vliegtuigmonument is ter ere van een bommenwerper die op 14 mei 1943 is neergestort. In het monument zijn de resten van het vliegtuig verwerkt.

Het laatste deel gaat wat meer door de open velden tot aan Sleen. Daar hebben we bij restaurant De Deel lekker geluncht en toen de bus weer terug naar Emmen gepakt, naar de auto.

Op naar ons huisje in Gramsbergen! Helaas viel die ontvangst een beetje tegen. Toen we wilden inchecken bleek er iets mis te zijn. Blijkbaar had de eigenaar de boeking niet goed doorgegeven aan de receptie, en ook bleek dat hij zelf met zijn gezin het weekend in het huisje zou zitten. De dames van de receptie waren heel behulpzaam en hebben contact opgenomen. Uiteindelijk is het toch nog goed gekomen en konden we in ons huisje, met een vertraging van ongeveer 2 uur. Het huisje zag er trouwens heel leuk en netjes uit!


Het weer viel op deze dag alles mee. Alhoewel de dag op Weeronline een mager zesje kreeg, was het eigenlijk prima wandelweer. Beetje bewolkt, af en toe wat zon en droog.

Meer weten over het Pieterpad? Lees het hier! Er is ook een webshop, waar je o.a. de Pieterpad boekjes kunt bestellen.

Recente blogposts

Alles weergeven