top of page
  • Foto van schrijverLisette van Leijenhorst

Logtseveldenroute, Oirschot (6,4 km)


Naam

Logtseveldenroute, Oirschot

Beginpunt

Parkeerplaats Logtsebaan, Oirschot

Eindpunt

Parkeerplaats Logtsebaan, Oirschot

Lengte

6,4 km

Datum

20-3-2022

Op de laatste dag van ons wandelweekend in Noord-Brabant wilden we graag nog een wandeling doen in de buurt van de Kampina. Omdat we de voorgaande dagen al flinke wandelingen hadden gemaakt, besloten we om een korte route te kiezen. Dat werd de Logtseveldenroute bij Oirschot. We kwamen puur bij toeval bij deze wandeling uit. Eigenlijk waren we op weg naar een andere route, toen we met de auto langs deze parkeerplaats (Logtsebaan) reden. We zijn hier gestopt om te kijken welke routes er stonden aangegeven en hebben toen besloten om de 'gele route' vanaf hier te doen. Er is bij het beginpunt een flinke parkeerplaats om je auto kwijt te kunnen en de wandeling is gemarkeerd met gele pijltjes.


De wandelroute loopt eerst een heel stuk rechtdoor over een soort dijk naar het Dal van Beerze, een waterrijk gebied aan de rechterkant. Aan de overkant konden we in de verte grote runderen zien grazen. Vervolgens ga je linksaf een bospad op en steek je ook het riviertje de Beerze over. Je komt ook langs een ruïne van een oude landbouwenclave. Via bospaadjes vervolg je de route naar de heidevelden van de Kampina. Langs velden en bosranden loop je weer terug naar de parkeerplaats.

Het is een leuke wandeling met erg mooie stukken erin. Sommige paden zijn wel wat breed en saai, maar andere paadjes zijn weer erg afwisselend. Het weer was tijdens deze wandeling ook erg afwisselend. We begonnen zelfs met natte sneeuw en eindigden de wandeling in het zonnetje. Wij denken dat de wandeling nog veel mooier is in augustus als de hei in bloei staat. De wandeling was verder goed te doen, we zijn geen lastige stukken tegengekomen waar het bijvoorbeeld drassig was. De route wordt goed aangegeven en we zijn onderweg ook verschillende bankjes tegengekomen.

Conclusie: Leuke, korte wandeling met mooie landschappen.


Recente blogposts

Alles weergeven