top of page
  • Foto van schrijverLisette van Leijenhorst

KANkorter Renkum Quadenoord (9 km)


Naam

KANkorter Renkum Quadenoord

Beginpunt

Informatiecentrum Renkums Beekdal; Nieuwe Keijenbergseweg 170, Renkum

Eindpunt

Informatiecentrum Renkums Beekdal; Nieuwe Keijenbergseweg 170, Renkum

Lengte

9 km

Datum

11-03-2023

Het is alweer een tijd geleden dat ik mijn laatste wandelblog schreef vanwege andere prioriteiten. Maar we zijn weer lekker aan de wandel, dus hoog tijd om weer een blog te schrijven. Dit keer hebben we de route Kankorter Renkum Quadenoord gewandeld. Een mooie wandeling van 9 km rond het Renkums Beekdal. Piet kon zijn geluk niet op, want naast Arno en ik liepen ook mijn moeder, tante en broer mee. Wat een gezelligheid!


KANkorter wandelingen

Deze wandeling is er één in de serie van KANkorter wandelingen en die zijn niet gemarkeerd. Je kunt vanaf Wandelzoekpagina de GPX en PDF routebeschrijving downloaden. Een belangrijk kenmerk van de KANkorter routes is dat het echt wandelroutes zijn voor de liefhebbers van onverhard wandelen. Daarnaast zijn ze niet al te lang, maximaal 10 km.


Praktische informatie en zaken om op te letten

De wandeling start bij het informatiecentrum Renkums Beekdal. Er is een flink parkeerterrein waar je de auto kwijt kunt. Ondanks de parkeercapaciteit was het op zaterdag eind van de ochtend toch best vol! Het was ook wel een prachtige zonnige dag terwijl er nog een beetje sneeuw lag.


De route

De route begint met een bospad waarbij je vaak mooie uitzichten hebt over het Renkums Beekdal. Het eerste stukje van de route volgt het Kabouterpad, maar al vrij gauw wijkt onze route daar van af en vervolgen we de tocht door het bos totdat we het Beekdal oversteken over een mooi vlonderpad. Dat was toch wel een prachtig gezicht met een nog nét een beetje besneeuwde vlakte én zonnetje erbij!

Na het oversteken van het Renkums Beekdal vervolgt de route aan de overkant van het dal. Je loopt eerst langs een vijvertje. Het was vrij nat, dus we moesten nog een vrij breed nat stuk oversteken. Dat kan via de 'stapstenen' die daar geplaatst zijn. Mocht je niet zo'n held zijn, dan kun je ook omlopen om het vijvertje heen. Je kunt ook - net zoals Piet - er dwars doorheen banjeren.

De route gaat verder over mooie smalle bospaadjes met uitkijkjes op het dal. Aan het begin van de wandeling was het nog best druk met andere wandelaars en ook met andere honden. Maar hoe verder weg van de parkeerplaats, hoe rustiger het werd. We waren zelf met z'n vijven (en Piet), dus we hadden genoeg te kletsen.

Vervolgens loopt de tocht verder door een mooi bosgebied met beekjes, maar ook met wat open stukken. In dit gedeelte lag op sommige plekken ook best nog wat sneeuw, wat natuurlijk mooie plaatjes oplevert. Op verschillende plekken langs de route kwamen we ook nog grafheuvels tegen, gemarkeerd met een paaltje. De kleine heuveltjes zijn niet zo opvallend, maar op de Veluwe zijn deze archeologische monumenten veelvuldig te vinden.

Het laatste gedeelte van de wandeling gaat over een meer open gebied met velden. Hier kon Piet zich helemaal uitleven in zijn muizenjacht. Met het zonnetje erbij was het heel aangenaam wandelweer!

Algemene indruk

Deze wandeling in de omgeving van het Renkums Beekdal is een aanrader! Het is een prachtig gebied en ook de wandeling zelf is goed opgezet. Het overgrote deel is onverhard, lekker door de bossen en langs de velden. De route heeft ook een mooie lengte van 9 km, waardoor het voor veel wandelaars goed te doen zal zijn.


Al met al hebben we een heerlijke dag gehad met elkaar. Lekker gewandeld in het zonnetje en daarna gezellig nog een pannenkoekje wezen eten. Voor Piet was al die gezelligheid helemaal top. Hij was alleen wat teleurgesteld toen de rest ook weer gewoon naar hun eigen huis ging.


Conclusie

Een heerlijke, niet al te lange wandeling door een mooi gebied. Echt door de natuur, dus je hoeft geen stukken over de weg te wandelen. Door de afstand van 9 km kun je deze wandeling prima in een dagdeel lopen. Een minpuntje voor sommige mensen kan misschien zijn dat deze wandeling niet is uitgezet met paaltjes en dat je hem dus moet lopen via de route op je telefoon.

Recente blogposts

Alles weergeven