top of page
  • Foto van schrijverLisette van Leijenhorst

Het Pieterpad met Piet: etappe 6

Etappe 6 deel 1: Van Schoonloo naar Schoonoord - 14 km


Deze etappe loopt eigenlijk van Schoonloo naar Sleen, een etappe van dik 24 km. Dat vonden wij voor deze laatste etappe van onze wandelweek wat veel. Zeker ook omdat we ook nog moesten uitchecken en weer naar Amersfoort moesten reizen. We hebben er daarom voor gekozen om van Schoonloo naar Schoonoord te wandelen.

Etappe

Etappe 6: Schoonloo - Schoonoord

Afstand

ongeveer 14 km

Datum

22-4-2022

Qua openbaar vervoer was het heel goed te doen. We hebben de auto geparkeerd in Schoonoord en hebben daar de bus gepakt naar Schoonloo. Dit is een directe verbinding, dus je bent er zo. Vanuit Schoonloo zijn we vervolgens naar Schoonoord gewandeld.

We dachten dat deze dag wel een makkie zou worden, omdat we maar de halve etappe zouden doen. Maar we verkeken ons toch nog wel op de afstand. Wij dachten dat het iets van 10 km zou zijn, dus dat 'doen we even'. Maar het was toch nog wat verder, ik denk zo'n 14 km. Die paar kilometers extra zijn vooral mentaal toch nog een heel eind.

Na een klein stukje door het dorpje Schoonloo en door de velden loop je al gauw het bos in. Onderweg zagen we nog een rustplaats waar je zelf koffie en thee kan pakken, maar dat was voor ons nog iets te vroeg. Deze etappe loopt veel door het bos, met hier en daar een stuk met vennetjes en heidegebied, bosranden en af en toe stukken door de velden.

Het fijne aan deze etappe (of in ieder geval het gedeelte wat wij nu hebben gelopen) is dat het grotendeels onverhard is. Je loopt vrijwel niet over of langs wegen of fietspaden, maar lekker in het bos. Aan het einde van de etappe zitten nog wel een paar stukken die echt heel lang en kaarsrecht zijn (laatste stuk richting Schoonoord). Dat viel nog wel een beetje tegen, want er leek geen einde aan die rechte stukken te komen.

In plaats van bij het Oranjekanaal door te lopen richting Sleen hebben wij er dus voor gekozen om in Schoonoord te stoppen.

Na een lunch in Schoonoord zijn we weer op huis aan gegaan om na te genieten van ons eerste Pieterpad-avontuur.

Wat een mooie week met veel wandelkilometers, leuke ontmoetingen, mooie landschappen, en af en toe zere voeten. Al met al een bijzondere belevenis!

Het is zo goed bevallen dat we de volgende wandelweek alweer op de planning hebben staan. Wordt dus vervolgd....


Meer weten over het Pieterpad? Lees het hier! Er is ook een webshop, waar je o.a. de Pieterpad boekjes kunt bestellen.

Recente blogposts

Alles weergeven