top of page
  • Foto van schrijverLisette van Leijenhorst

Efkes zitten de kleine tocht, Moergestel/Oisterwijk (17 km)


Naam

Efkes zitten de kleine tocht, Moergestel

Beginpunt

Kerkstraat (plein), Moergestel

Eindpunt

Kerkstraat (plein), Moergestel

Lengte

17 km

Datum

19-3-2022

Tijdens ons wandelweekend in de omgeving van Oisterwijk kon een wandeling in het mooie vennengebied natuurlijk niet ontbreken. Wij hebben gekozen voor 'Efkes zitten de kleine tocht', een route van 17 km die start vanuit Moergestel. Overigens zijn wij deze wandelroute niet gestart vanaf de officiële startplaats, maar vanaf ons hotel, Meneer van Eijck, in Oisterwijk (helemaal rechts bovenin de kaart). Het officiële beginpunt is in Moergestel op het centrale plein (Kerkstraat). Hier is een flink parkeerterrein en ook zijn er verschillende horecagelegenheden te vinden. Deze route is niet gemarkeerd, maar je kunt vanaf Wandelzoekpagina de GPX en routebeschrijving downloaden.

Deze mooie, afwisselende route neemt je mee door de prachtige omgeving van de Oisterwijkse Bossen en Vennen. Wij zijn dus begonnen vanaf ons hotel in Oisterwijk. De wandeling begon gelijk goed, met prachtige vennen en een heerlijk zonnetje.

Na het vennengebied kom je in natuurgebied de Oude Hondsberg. Dit gebied bestaat uit een combinatie van landbouw en bossen. Weer een heel ander gebied dan het bos- en vennengebied waar we eerder doorheen liepen. Dat maakt het erg leuk qua afwisseling.

Na ongeveer 8 km kwamen we aan bij het officiële beginpunt van de route in Moergestel. Voor ons was dit een mooie tussenstop voor een bakkie koffie. Vanaf Moergestel loop je eerst een stuk langs de Reusel. Op een gegeven moment steek je de Reusel over en daarna loop je een paar kilometer door landelijk gebied. Vervolgens wandel je weer noordwaarts richting het mooie vennengebied en door de bossen. Midden in het vennengebied ligt het Venkraai waar we lekker wat gegeten en gedronken hebben, heerlijk op het terras! Daarna was het voor ons nog maar een klein stuk, maar als je vanuit Moergestel start ben je denk ik ongeveer halverwege.

Wij hebben deze wandelroute met veel plezier gelopen! Het is een mooie en afwisselende route en vooral de Oisterwijkse Bossen en Vennen zijn prachtig! Wij denken wel dat als je de tocht zou lopen zoals het hoort (start in Moergestel), deze nóg mooier zou zijn. Dit omdat je dan de mooiste stukken (naar onze mening) in de 2e helft van de route krijgt, als je misschien al een beetje moe begint te worden. Wij hadden nu de mooiste stukken al gehad in het begin.

Conclusie: Deze route is een aanrader! We hebben met veel plezier gewandeld in deze prachtige omgeving. Zeker het gebied de Oisterwijkse Bossen en Vennen is een pareltje in Nederland.


Recente blogposts

Alles weergeven