top of page
  • Foto van schrijverLisette van Leijenhorst

Bunsingroute, Zeist (6 km)


Naam

Bunsingroute

Beginpunt

Parkeerplaats Slot Zeist, Zeist

Eindpunt

Parkeerplaats Slot Zeist, Zeist

Lengte

6 km

Datum

8-2-2022

Na onze skiblessures aan de kuit was het hoog tijd om weer te gaan wandelen. We wilden niet gelijk te hard van stapel lopen, dus kozen voor de Bunsingroute in Zeist.

Deze route is 6 km lang en was voor ons dus een mooi 'inkomertje' voor op een doordeweekse middag.

De route start vanaf een grote parkeerplaats naast Slot Zeist. Er is ruim voldoende parkeergelegenheid. De route wordt aangegeven door groene plaatjes op paaltjes.

De route begint om de hoek bij Slot Zeist, maar tijdens de wandeling zelf loop je er verder niet meer vlak langs. Aan het begin van de wandeling loop je eerst tussen de voetbalvelden door en vervolgens over en langs de weg. Daarna ga je wat meer de bossen en velden in. Er zitten best wel mooie paden bij die langs watertjes en velden lopen en ook zijn er stukjes in het bos. Verder kom je onderweg een aantal landhuizen tegen.

De route zelf is aardig, maar niet heel bijzonder. Er zitten wel mooie stukken tussen, maar je loopt toch ook best wel regelmatig over de weg, of over een groenstrook net naast een drukke weg. Wij hebben deze route gelopen in begin februari en er waren hier en daar wel flink drassige en modderige stukken. Trek dus goede wandelschoenen aan. Piet vond het juist geweldig, al die plassen en modder.

Conclusie: Prima rondje voor als je in de buurt woont en zin hebt in een wat kortere wandeling. Verder niet erg bijzonder.Recente blogposts

Alles weergeven