top of page
  • Foto van schrijverLisette van Leijenhorst

Boelekeerlspad, Zelhem (6,4 km)


Naam

Boelekeerlspad

Beginpunt

Nijmansedijk t.h.v. Nieuw Regebrink, Zelhem

Eindpunt

Nijmansedijk t.h.v. Nieuw Regebrink, Zelhem

Lengte

6,4 km

Datum

13-2-2022

Vandaag stond het Boelekeerlspad bij Zelhem op het programma. Een wandeling van ruim 6 km door een afwisselend landschap van landerijen, velden, bossen en vennetjes. Wij zijn de route gestart vanaf een goed aangegeven parkeerplaats aan de Nijmansedijk, maar er zijn meerdere andere plekken en parkeerplaatsen waar je de wandeling kunt starten. Bij de parkeerplaats staat een bord met informatie over de route en de route wordt aangegeven door groene plaatjes op paaltjes.

De route neemt je mee langs vele vennetjes en drassige velden. Maar ook kom je langs landerijen, velden en stukjes bos. Dat maakt de wandeling erg afwisselend. De wandeling is goed onderhouden en de bordjes met markeringen zijn duidelijk. Daarnaast viel het ons op dat er veel bankjes en picknickplekken aan de route te vinden zijn. Wij hebben de route in februari gelopen en sommige stukken waren best wel drassig. Trek dus goede wandelschoenen aan voor deze route. Op een gegeven moment kun je ook kiezen tussen een 'nat' stuk en een 'droog' stuk. Net afhankelijk van de omstandigheden kun je dan kiezen welke kant je kiest.

We hebben deze wandelroute met veel plezier gelopen. De route is goed aangegeven, de natuur is mooi en afwisselend en het pad loopt ook vrijwel alleen maar over echte wandelpaden. Een paar keer moest je een weg oversteken, maar verder hebben we geen asfalt gezien. Zeker met een hond is dat wel heel erg fijn.

Conclusie: Dit is echt een hele fijne en mooie wandeling! Niet zo lang, maar zeker de moeite waard!


Recente blogposts

Alles weergeven